Pudu Robotics breidt dienstverleningsscenario's uit met de verbeterde PUDU VSLAM+

2023-03-31 | Pudu Robotics

Pudu Robotics, het wereldwijd toonaangevende bedrijf op het gebied van robots voor commerciële dienstverlening, heeft aangekondigd de kracht van zijn gepatenteerde, verbeterde PUDU VSLAM+-technologie te zullen benutten om de dienstverleningsscenario's van robots voor commerciële dienstverlening verder uit te breiden.

 

Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) is een technologie die wordt gebruikt in autonome voertuigen, waarmee kaarten kunnen worden gegenereerd van onbekende ruimtes en omgevingen terwijl het voertuig zijn positie binnen de ruimte bepaalt. PUDU VSLAM+ is een nieuwe en innovatieve benadering van lokalisatie en mapping die de beperkingen van positionering met markeringen en laserpositioning overwint, omdat ze erg duur zijn om te implementeren en niet flexibel kunnen worden aangepast aan de omgeving.  

 

Van oudsher hebben dienstverleningsrobots voor navigatie altijd op de kenmerken van de ondergrond vertrouwd. Het identificeren van kenmerken op het plafond biedt echter een hogere operationele stabiliteit voor robots, waardoor ze immuun zijn voor aanpassingen in de omgeving. Dankzij PUDU VSLAM+ is de PuduBot 2, het nieuwste product van PUDU, 's werelds eerste dienstverleningsrobot met geïntegreerde pure-VSLAM positioneringstechnologie, wat de mogelijkheid biedt om complexe binnen- en buitenomgevingen te identificeren, hierop te reageren en te navigeren met een ongeëvenaarde navigatienauwkeurigheid in ruimten met hoge plafonds. 

 PUDU VSLAM+ X PuduBot 2

De PuduBot 2 maakt gebruik van een naar boven gerichte camera om visuele informatie te verkrijgen waarmee het apparaat een gedetailleerde 3D-kaart van de omgeving kan maken, aangevuld met signalen van andere sensoren die samenwerken met optimalisatiealgoritmen om de positie van de robot in zijn omgeving nauwkeurig te bepalen en zich snel aan te passen aan speciale veranderingen. Bovendien biedt het monoculair van de PuduBot 2 een groot voordeel ten opzichte van de dieptecamera's die worden gebruikt in robots voor commerciële dienstverlening met een beperkt detectiebereik van vijf meter of minder.

 

Het herkenningsvermogen van de PuduBot 2 is aanzienlijk verbeterd dankzij de algoritmen voor het identificeren en filteren van zichtbaar licht, waardoor de ingebouwde camera verticale ruimten van meer dan 30 meter hoog kan scannen en onthouden. Dit biedt de camera een ongeëvenaard voordeel ten opzichte van gelijksoortige instrumenten in grote binnenruimten zoals fabrieken, supermarkten en musea, of zelfs open buitenruimtes waar positioneringsoplossingen aan de hand van markeringen en laser mogelijk niet haalbaar of praktisch zijn.

 

Met PUDU VSLAM+ is het niet langer nodig om markeringen aan de brengen of om de binnenomgeving aan te passen om de PuduBot 2 te laten werken, wat betekent dat de implementatie-efficiëntie met 75% is toegenomen. De PuduBot 2 kan binnen 15 minuten een kaart genereren die een oppervlakte van meer dan 1000 vierkante meter beslaat en de volledige kaartconfiguratie binnen een uur voltooien. De robot kan ook extra grote omgevingen in kaart brengen van maximaal 40.000 vierkante meter, zoals een beursgebouw.

 

Door het dak als referentiepunt voor visuele herkenning te gebruiken, past de PuduBot 2 zich flexibeler aan de dynamische veranderingen binnen een ruimte aan, zoals een object of menselijke bewegingen die de horizontale beweging kunnen beïnvloeden. Dit verbetert de algehele stabiliteit en prestaties van de robot, waardoor deze efficiënter en nauwkeuriger kan werken.

 

Ga voor meer informatie over Pudu Robotics naar https://www.pudurobotics.com/

 

Of volg ons op sociale media:

 

Facebook / YouTube / LinkedIn / Twitter / Instagram

 

 

Over Pudu Robotics

 

Pudu Robotics is opgericht in 2016 en gebaseerd in Shenzhen. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend en richt zich op het ontwerp, O&O, productie en verkoop van robots voor commerciële dienstverlening in een poging om robots te gebruiken om de efficiëntie van menselijke productie en de levensstandaard te verbeteren. Pudu Robotics is de afgelopen jaren snel gegroeid en is 'toonaangevend' geworden in markten over de hele wereld, met een dekking van meer dan 60 landen.