Pudu Robotics haalt honderden miljoenen Yuan op in Serie C4-financieringsronde, bovenop de $ 15 miljoen van de C3-ronde van februari

2023-05-08 | Pudu Robotics

SHENZHEN, China, 8 mei 2023 /PRNewswire/ -- Pudu Robotics (het "bedrijf"), het wereldwijd toonaangevende bedrijf op het gebied van robots voor commerciële dienstverlening, heeft met succes honderden miljoenen yuan weten binnen te halen in de C4-financieringsronde. Dit is de tweede keer in 2023 dat het bedrijf kapitaal heeft verzameld, na de eerdere C3-ronde van $ 15 miljoen die in februari werd aangekondigd. Uit de meest recente financieringsronde blijkt dat de kapitaalmarkt weer vertrouwen krijgt in de sector van dienstverleningsrobots als geheel.

 Pudu Robotics stelt C4-financiering veilig

 

Pudu Robotics heeft een sterke aanwezigheid op de wereldmarkt bewerkstelligd, met verkoopcijfers die het concurrentievoordeel onderstrepen. In december 2022 heeft Pudu Robotics wereldwijd meer dan 56.000 robots verzonden en het bedrijf heeft zijn aanwezigheid uitgebreid naar Noord-Amerika, Europa, Oost-Azië, Azië-Stille Oceaan, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. De robots worden gebruikt in meer dan 600 steden in meer dan 60 landen wereldwijd. Uit een onderzoek van CIC Research uit 2022 blijkt dat Pudu Robotics wereldwijd de fabrikant is die de grootste cumulatieve aantallen robots voor commerciële dienstverlening verzendt.

 

In februari kondigde Pudu Robotics een recordbestelling aan van 3000 robots voor de Skylark Group, het grootste horecabedrijf in Japan. De geavanceerde serveerrobot "BellaBot" van het bedrijf is wereldwijd bijzonder populair geworden en het marktaandeel van het bedrijf in de buitenlandse horecamarkt is naar meer dan 80% gestegen.

 

Terwijl Pudu Robotics zijn buitenlandse markt blijft uitbreiden, realiseerde het bedrijf in 2022 een jaarlijkse stijging van bijna 40% van de operationele kasinkomsten, dankzij jaarlijkse verzendingen van meer dan 20.000 eenheden.

 

In een poging om zijn diensten in meer scenario's te implementeren heeft Pudu Robotics een reeks robotproducten ontwikkeld voor gebruik in de horeca, en deze robots worden op grote schaal ingezet in restaurants, cafés, ziekenhuizen, hotels en kantoorgebouwen.

 

Ondertussen is de wereldwijde productlijn van Pudu Robotics uitgebreid met onder andere slimme reinigingsrobots en slimme desinfectierobots. Half april kondigde Pudu Robotics ook een strategisch partnerschap aan met KONE, een wereldwijd toonaangevend liftbedrijf, om slimme diensten voor gebouwen te ontwikkelen en te bouwen.

 

Nu het bedrijf zijn internationale aanwezigheid steeds verder opvoert en zijn productaanbod uitbreidt, is het technische onderzoeks- en ontwikkelingsvermogen van Pudu Robotics belangrijker dan ooit tevoren.

 

Op het hardwarefront heeft Pudu Robotics onafhankelijk hoogwaardige kerncomponenten ontwikkeld, zoals een laserradar, actieve camera's, motoren en bewegingscontrollers. Deze doorbraken hebben kritieke uitdagingen waar het bedrijf mee te maken had opgelost en de productiekosten aanzienlijk verlaagd, en tegelijkertijd gezorgd voor een soepele en stabiele toeleveringsketen.

 

Op het gebied van softwarealgoritmen heeft Pudu Robotics kerntechnologieën ontwikkeld voor robots voor commerciële dienstverlening, zoals VSLAM+, waarmee de integratie van meerdere technische oplossingen mogelijk is. In maart kondigde de robotfabrikant bijvoorbeeld aan dat het bedrijf de kracht van zijn gepatenteerde, verbeterde PUDU VSLAM+-technologie wil benutten om de dienstverleningsscenario's uit te breiden en het meerdere modellen robots op grotere schaal wil implementeren.

Door het versnellen van O&O, het bewerkstelligen van uitgebreide technologische voordelen en het creëren van een open ecosysteem, poogt Pudu Robotics de prestaties van de robots voor commerciële dienstverlening te verbeteren en een breder scala aan bedrijven en gebruikers te bedienen.

 

Ga voor meer informatie naar: https://www.pudurobotics.com/ en volg ons op Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn en Instagram.

 

Over Pudu Robotics

Pudu Robotics is opgericht in 2016 en gebaseerd in Shenzhen. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend en richt zich op het ontwerp, O&O, productie en verkoop van robots voor commerciële dienstverlening in een poging om robots te gebruiken om de efficiëntie van menselijke productie en de levensstandaard te verbeteren. Pudu Robotics is de afgelopen jaren snel gegroeid en is 'toonaangevend' geworden in markten over de hele wereld, met een dekking van meer dan 60 landen.